DON'T MISS OUR SUMMERDEAL! 
40% DISCOUNT ON THE MOTORHOME GUIDE CAMPERSTOP EUROPE 2019
 

Camperstop Europe 2019

Size 225x 285mm 800 pages 
ISBN 978-90-76080-58-1
SUMMERDEAL -40%: € 15.90

 

Camperstop-App

Android - iOs 
full version
Price: € 5.49/year GPS-Datasets for
Camperstop Europe 2019

11 Datasets available 
Price: € 3.25/dataset 

CREATE YOUR ACCOUNT

 and get the entire app one year for free with the guide Camperstop Europe 2019!

 

 


 

 

Toerist in eigen land!

Giethoorn, ook wel het 'Venetië van Nederland' genoemd. Een bezoek aan dit pittoreske dorpje in Overijssel, met haar prachtige huisjes aan het water, vele rondvarende bootjes, lekker eten & unieke geschiedenis, staat hoog op het verlanglijstje bij toeristen van over de hele wereld! Maar ben jij er al eens geweest? 

 

De naam Giethoorn is afkomstig uit de 12e eeuw. Door een enorme stormvloed overstroomde het gebied, waar veel vee (voornamelijk geiten) te vinden was. De bewoners konden veelal vluchten, maar het vee was niet te redden helaas. Toen de bewoners terugkwamen om het gebied weer bewoonbaar te maken werden er een hoop geitenhoorns gevonden, hierdoor werd de plek ‘Geitenhoorn’ genoemd. Kort het af en leg er een accent overheen en je krijgt..: ‘Giethoorn’.

Zoals al genoemd wordt Giethoorn het Venetië van Nederland genoemd, met goede reden: dit dorpje heeft namelijk geen straten, enkel grachtjes/kanalen. Wil je ergens komen? Dan moet je dus óf gaan lopen óf je pakt een bootje. Dat laatste is zeker een aanrader als je dit dorpje bezoekt. Huur een bootje en ga zelf het dorpje ter water ontdekken. Bij de meeste verhuurders krijg je een plattegrondje mee met een mooie route, dan kun je zowel het oude dorp als daarbuiten ontdekken. Als je het dorp uitvaart kom je namelijk in prachtige serene natuur, je vindt hier vele vissers, op de oever zie je ontelbare schapen en je vaart op een prachtig meer. Hoe rustig het hier op het meer kan zijn, zo druk is het in Giethoorn zelf. Al jaren wordt dit dorp overspoeld door miljoenen toeristen vanuit de hele wereld!

Dit hebben ze (mede) te danken aan Monopoly. In 2015 werd er een World Edition uitgebracht en hier heeft Giethoorn een wildcard plek in weten te bemachtigen. Hierna is het aantal toeristen enorm gestegen. Maar dat maakt het stadje er niet minder leuk om. Als je niet zo van varen houdt, kun je het stadje ook nog bewonderen vanaf het vaste land op de fiets, er zijn namelijk ook fiets en wandelpaden. Maar naast het fietsen of varen kun je ook nog solexen, een klimbos bezoeken, een escape room doen, musea bezoeken, midgetgolfen en nog veel meer! Giethoorn is perfect voor als je (weer) eens de 'toerist in eigen land' wil uithangen!

Rondom en in Giethoorn kun je verblijven op meerdere geschikte camperplaatsen: Camperresort BodelaekePassantenhaven die Zuiderkluft en Camperplaats Haamstede

14336699686 393e57c280 z

 

 


 camperreiswinkel.nl banner1