DON'T MISS OUR SUMMERDEAL! 
40% DISCOUNT ON THE MOTORHOME GUIDE CAMPERSTOP EUROPE 2019
 

Camperstop Europe 2019

Size 225x 285mm 800 pages 
ISBN 978-90-76080-58-1
SUMMERDEAL -40%: € 15.90

 

Camperstop-App

Android - iOs 
full version
Price: € 5.49/year GPS-Datasets for
Camperstop Europe 2019

11 Datasets available 
Price: € 3.25/dataset 

CREATE YOUR ACCOUNT

 and get the entire app one year for free with the guide Camperstop Europe 2019!

 

 


 

 

 

8 bijzondere kerstmarkten door heel Europa!

‘The most wonderful time of the year’ komt er weer aan! Dat betekent dat er door heel Europa ook weer kerstmarkten zijn! Heerlijk met de camper op pad om in een prachtige stad te genieten van de kerstsfeer, chocolademelk en glühwein. Camperwereld maakte een selectie van 8 bijzondere kerstmarkten door héél Europa die je met jouw camper zou kunnen bezoeken!

 

 

1. Wenen

Wenen kleinIn Wenen wordt een kerstmarkt, een Christkindlmarkt genoemd, dit omdat zij geen kerstman, maar het Christkind op bezoek krijgen. Verder kent Wenen al een lange traditie van kerstmarkten, over de hele stad zijn ze verspreid en hebben allemaal hun eigen specialiteit. Zo heb je een kerstmarkt bij Schloss Schönbrunn, maar ook op de Prater met een enorm reuzenrad en optredens. Alle kerstmarkten zijn open van 24 november tot en met kerst. In Wenen kun je verblijven op Reisemobilstellplatz Wien.

2. Munster

Het mooie van de kerstmarkten van Münster is dat ze allemaal op loopafstand van elkaar zijn en samen toveren ze de oude binnenstad van Münster om tot een prachtig sprookje. Met maar liefst vijf verschillende markten en samen 300 stands kan de echte kerstshopper zijn/haar geluk hier niet op. Elke markt heeft een eigen unieke sfeer zo is er een heus kerstdorp, maar ook een echte familiemarkt inclusief houten piramide en sfeervol klokkenspel. De kerstmarkten van Münster zijn open tussen 26 november en 23 december. Ook in Münster kun je verblijven op een camperplaats (net buiten de milieuzone), namelijk camperplaats Münster

Budapest

3.  Budapest

Budapest is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij kerstmarkten. Maar net als Wenen kent deze stad al erg lange traditie van kerstmarkten, wat ze nog meer bijzonder maken. De oudste en meest populaire markt vind je op het Vörösmarty plein. De markten van Budapest staan in het teken van lekkernijen, ambachtelijk gemaakte spullen en natuurlijk alles wat je nodig hebt voor kerst. Alle markten van Budapest zijn tussen 23 november en 23 december open. Je kunt in Budapest verblijven op Arena Camping Budapest.

4. Praag

Praag is ook zo’n stad waar je niet meteen aan denkt als je een kerstmarkt wilt bezoeken, maar ook hier zou dat zonde zijn. Praag beschikt over vier grote markten en nog een aantal kleinere markten. De grootste en meest populaire markt vind je natuurlijk op het Oudestadsplein. Hier vindt je veel houten speelgoed, kerstboomversiering, maar bijvoorbeeld ook sieraden. Wat je op alle markten gaat vinden zijn tonnen waar karpers in zwemmen. Dit is samen met aardappelsalade het traditionele Tsjechische kerstmaaltje. De kerstmarkten in Praag zijn geopend van 1 december tot 6 januari. Je kunt in Praag verblijven op Caravan Camping Císařská Louka.


5. Durbuy

Durbuy mag dan het kleinste stadje van de wereld worden genoemd, ze zijn groots in het vieren van kerst. Dit stadje heeft van zichzelf al een enorm authentieke sfeer door de keinstraatjes en oude huisjes. Maar tijdens kerst wordt dit alleen nog maar versterkt door de kale bomen, verlichte straatjes en authentieke kraampjes. In dit stadje vind je een heus kerstdorp waar de (klein)kinderen hun geluk niet op kunnen, maar je vindt er ook een kerstmarkt waar jij dan weer al je kerstshoppen kunt doen. De kerstmarkt en het kerstdorp zijn van 24 november tot en met 7 januari geopend. Daarnaast kun je net buiten de stad verblijven op camperplaats P Mobilhome Le Vedeur, deze ligt op 10 minuten lopen van de kerstvieringen. 

6. Brussel

Brussel kleinIn Brussel kun je de grootste kerstmarkt van België vinden, met maar liefst 240 kramen! Daarnaast is de hele stad ook versiert met lichtjes wat een feeërieke sfeer geeft. Je kunt hier heel veel inspiratie vinden voor je kerstversieringen, maar Brussel is culinair gezien ook een echte aanrader. Vele kraampjes zijn gewijd aan eten, waardoor je ook heel veel inspiratie op kunt doen voor je kerstdiner. De kerstmarkt in Brussel is open van 30 november tot en met 6 januari. In Brussel kun je verblijven op camperplaats Auberge de Jeunesse Génération Europe. Let wel op de nieuwe regelgeving omtrent buitenlandse en diesel auto’s. 

7. Neurenberg

Neurenberg heeft een van de meest bekende kerstmarkten van Duitsland. Net zoals in Durbuy ademt deze stad normaal al een authentieke sfeer, maar door de kerstversieringen wordt dit alleen maar versterkt. Deze kerstmarkt is samen met de stad een van de oudste van Duitsland. Hierdoor zijn er enorm vele tradities zoals de feestelijke opening met een opvoering over het ‘Christkind’, zij huldigt de kerstmarkt en opent hem officieel. In veel van de hutten vind je ambachtslui die hun producten verkopen. De markt zal op 30 november feestelijk geopend worden en blijft dan tot en met 24 december open. Je kunt in Neurenberg verblijven op camperplaats Wöhrder See

8. Napels

Napels kon zeker niet aan deze lijst ontbreken. In deze stad is het namelijk het hele jaar door een beetje kerst. In het wereldberoemde straatje Via San Gregorio Armeno zijn meer dan veertig ateliers gevestigd die het hele jaar door presepi: kerststallen maken. Van 8 december tot en met 6 januari doet de rest van de stad ook mee met de kerstfestiviteiten. De kerstmarkten zijn allemaal gevestigd rond het wereldberoemde straatje. In Napels kun je verblijven op camperplaats Parking Patry en camperplaats Parking IPM

 camperreiswinkel.nl banner1