DON'T MISS OUR SUMMERDEAL! 
40% DISCOUNT ON THE MOTORHOME GUIDE CAMPERSTOP EUROPE 2019




 

Camperstop Europe 2019

Size 225x 285mm 800 pages 
ISBN 978-90-76080-58-1
SUMMERDEAL -40%: € 15.90

 

Camperstop-App

Android - iOs 
full version
Price: € 5.49/year



 GPS-Datasets for
Camperstop Europe 2019

11 Datasets available 
Price: € 3.25/dataset



 

CREATE YOUR ACCOUNT

 and get the entire app one year for free with the guide Camperstop Europe 2019!

 

 


 

 

5 x hoe overleef ik wintersport in mijn camper..

Wintersporten met de camper wordt steeds populairder. Maar voordat je met de camper de sneeuw in duikt, moeten er wel wat voorbereidingen worden getroffen. Daarom hebben wij wat handige tips om de wintersportvakantie te overleven.

1 | Banden
De eerste tip is goede winterbanden en/of sneeuwkettingen. Het makkelijkste en veiligste is om een goed stel winterbanden aan te schaffen, als je dat nog niet hebt gedaan. Veel mensen denken dat zomerbanden i.c.m. sneeuwkettingen even goed zijn als winterbanden, maar dat is zeker niet het geval. Dit is in veel landen zelfs verboden en biedt zeker geen optimale bescherming. Dus zet voor je deze winter op pad gaat goede winterbanden onder de camper en neem voor de zekerheid altijd sneeuwkettingen mee, weet je niet hoe ze er omheen moeten? Probeer het dan thuis alvast uit, dat scheelt een hoop stress. Als laatste tip voor de banden: let bij het aanschaffen van de banden goed op het draagvermogen, deze moeten de camper zelf, maar ook alle spullen die erin staan aankunnen. Dus koop ze met genoeg draagvermogen, anders kan dit slecht uitpakken.

Winterbanden2




 

 

verwarming2

 

2 | Goede verwarming
Tijdens zo’n koude reis is een goede verwarming een aangename (lees: onmisbare) basis. Weet wel dat hij veel uren gaat draaien dus check hem goed voordat je vertrekt, zodat de verwarming het onderweg niet begeeft. Mocht de portemonnee het toelaten, dan is vloerverwarming zeker een aanrader. Je kunt deze ook zelf leggen, waardoor de kosten een stuk lager uitkomen en je nooit meer koude voeten hebt. Mocht dit nu net wat te luxe zijn kun je altijd een extra paar dikke sokken meenemen, dan blijven de voetjes ook lekker warm.

 

3 | Voorbereiden op sneeuwval
Tijdens de wintersport wil je maar een ding: een lekker dik pak sneeuw om op te skiën, snowboarden en/of langlaufen. Een nadeel van een flink pak sneeuw, is dat het niet alleen op de piste valt, maar ook daarbuiten. Neem daarom vooral een sneeuwschep mee om een paadje te maken. Neem ook een zachte bezem of borstel mee om de ramen en eventuele zonnepanelen schoon te maken. Ook is het slim om, als je een schoorsteentje op het dak hebt, hier een verlenging op te zetten. Dit zodat als er een pak sneeuw valt, de rook nog steeds afgevoerd kan worden. 

sneeuwgebied

 

spiegel

 

4 | Voorruit ontijzen
Ondanks dat het ’s nachts lekker warm in de camper is kan het voorkomen dat de vooruit van de camper bevriest. Als dit tijdens het rijden gebeurd is het natuurlijk handig om voldoende ruitenvloeistof met antivries mee te nemen. Ook kan er natuurlijk een voorruitverwarming worden aangezet of aangeschaft. Daarnaast is het dan natuurlijk handig om een krabber mee te nemen en een deken om ’s nachts op de voorruit te leggen waarmee je je camper ook nog eens extra isoleert.

 

5 | Voortent
Als je op wintersport gaat heb je verschillende benodigdheden, zoals skies en/of snowboards, kleding en schoenen. Na een flink dagje te hebben geploeterd door de sneeuw moeten die ergens drogen, vaak is daar geen of weinig ruimte voor in de camper. Om droogruimte en een warmtesluis te creëren zou een winterbestendige voortent het overwegen waard zijn. Een alternatief hiervoor is om op een camping te gaan staan, vaak hebben deze speciale droogplaatsen waar je je skikleding kunt ophangen en laten drogen.

Warmte2

 

Tot slot nog wat kleine tips: neem een föhn mee zodat je bijvoorbeeld leidingen kunt ontdooien. Ook kan een ontdooispray of een slotontdooier goed van pas komen als je de camper niet meer in kan doordat het slot is bevroren. Talkpoeder en vaseline houden de rubbers van de deuren en ramen soepel waardoor ze makkelijk te openen zijn. Als laatste mogen startkabels zeker niet vergeten worden, door het hogere verbruik van de accu is de kans groter dat je ze nodig gaat hebben en het zou erg vervelend zijn als je ze dan niet bij je hebt. Krijg je nu ook al zin in de wintersport? Op camperwereld.eu staat ook een artikel met een aantal camperstops die dichtbij skigebieden gevestigd zijn, dan weet je meteen waar je naartoe kan. Of lees je dit en denk je, al die kou laat mij maar lekker overwinteren in de zon? Dan staat er ook een artikel klaar met tips voor die bestemmingen! Hopelijk helpen deze tips bij het comfortabel genieten van de wintersportvakantie!


Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!