fbpx
Luxembourg motorhome north south

From north to south with the motorhome through Luxembourg

Although small in size, Luxembourg has more than enough to offer for a great motorhome trip from north to south. Explore the country as you pass beautiful old towns, which alternate with the most beautiful nature! After reading this article, are you looking for even more inspiration for your motorhome trip through Luxembourg? Take a look at the destination page of this country!

 
Murcia camper Spanje gratis camperplaatsen

4 x gratis camperplaatsen in de Spaanse regio Murcia!

Wat is er fijner dan tijdens je camperreis één of twee nachten gratis te kunnen overnachten op een camperplaats? Speciaal voor jou hebben wij daarom weer een aantal gratis camperplaatsen voor je op een rijtje gezet. Dit keer in de regio Murcia in Spanje. Geniet hier van de zon en fijne temperaturen, zelfs in de winter! Deze regio heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot mooie nationaal parken en natuurlijk, niet te vergeten de Spaanse keuken. Lees snel verder en ontdek waar in Murcia je gratis kan overnachten met de camper.

Mula

Mula is een charmant stadje waar veel historie is te vinden. Zo staat er in het oude gedeelte van Mula het koninklijk klooster van La Encarnación dat dateert uit de 16e eeuw. Ook er is er iedere tweede zondag van de maand een ambachtsmarkt. Hier komen de ambachtslieden uit de regio samen om hun producten te verkopen zoals etenswaar tot aan houten voorwerpen. De ambachtslieden geven live demonstraties en je kan de regionale producten uitproberen en deelnemen aan activiteiten. Wat niet mag ontbreken aan je trip naar Mula is het verborgen natuurgebied Fuente Caputa wat een aantal kilometer van de stad af ligt. Hier kun je prachtig wandelen en wanneer je het pad volgt eindigt je wandeltocht bij een groot stuwmeer; Pantano de la Cierva. Een adembenemend uitzicht gegarandeerd. 

Gratis overnachten kan op camperplaats Mula, net buiten de stad. Het is vanaf de camperplaats ongeveer 500 meter lopen naar het centrum. Op de parkeerplaats kun je de camper legen en vullen en dit kan ook nog eens gratis.

Mula camper Spanje

- Vanaf de gratis camperplaats ben je zo in het charmante stadje Mula!

Archena

Het plaatsje Archena staat vooral bekend om de Balnerio de Archena, een natuurlijk thermaal complex dat in het natuurpark Valle de Ricote ligt. Het water van Balnerio de Archena is mineraal-geneeskrachtig en biedt een rijkdom aan eigenschappen wat uniek is in Spanje. Het minerale-geneeskrachtige water van Archena heeft al een ondergrondse tijd van 15.000 jaar, wat dus stamt uit de Romeinse tijd! Veel therapeuten raden deze spa dan ook aan in een behandeltraject voor bijvoorbeeld reuma, angst en stress. Er zijn talloze behandelingen die deze spa aanbiedt, compleet ontspannen tijdens je camperreis wordt hier zeker gegarandeerd! 

Ook kun je in het natuurpark Valle de Ricote prachtig wandelen. Deze vallei was de laatste Moorse Schans in het Spaanse Levante. Dit gebied is een prachtige groene oase waar de rivier de Segura dwars doorheen gaat. Dit grote gebied kent nog vele Moorse invloeden zelfs in de irrigatiesystemen in de fruit- en citrusboomgaarden. In het stadje Archena dat aan de onderkant van de vallei ligt kun je ook van heerlijke traditionele gerechten genieten met veel Moorse invloeden. De basis van deze gastronomie bestaat uit groenten met fruit, wat in de omgeving veel te vinden is. 

Op de gemeentelijke camperplaats in Archena net buiten de stad kun je gratis overnachten met je camper. Je staat hier met je camper in een prachtige omgeving wat zich naast de rivier Segura bevindt! Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op de naastgelegen rotspartij. Op deze camperplaats vind je faciliteiten om je het water te laden en lossen.

Archena camper Spanje

- Geniet van de omgeving en rust bij de gratis camperplaats in Archena.

Murcia

Murcia de hoofdstad van de gelijknamige regio, heeft onwijs veel te bieden voor de camperaar. De hoofdstad heeft ook een hele rijke geschiedenis en werd al in 831 gesticht op de bevoorrechte locatie midden in de vallei van de rivier de Segura. Overblijfselen van de stadsmuur zijn nog op verschillende plekken in de stad terug te vinden en geven een goed beeld dat de stad onder Arabische heerschappij heeft verworven. Vooral in de 18e eeuw is de stad zich ook gaan uitbreiden buiten de stadsmuren, in die periode zijn er talrijke kerken gebouwd in de barokke architectuur. De kathedraal van Murcia is één van de belangrijkste gebouwen in de stad, wat ongeveer 600 jaar geleden is gebouwd. Een bezoek aan deze kathedraal is dan ook wel echt de moeite waard wanneer je naar Murcia reist. De kathedraal is nu omgebouwd tot een museum waar je verschillende kunstwerken en de architectuur van het gebouw kunt bewonderen. De klokkentoren mag ook beklommen worden en geeft je het meest indrukwekkende uitzicht over de stad. 

Naast de grote historie die Murcia je aanbiedt, heeft de stad ook vele leuke terrasjes waar je lekker kunt neerploffen. Het terras is de ideale plek om op te gaan in de Murciaanse sfeer. Ontspan heerlijk in de zon onder het genot van de regionale bieren en tapas.

Na een heerlijke dag in Murcia kun je gratis overnachten op parking Thader wat gelegen is bij een winkelcentrum ongeveer 6km van het stadscentrum af. Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk naar het centrum af reizen en genieten van een dagje Murcia.

Murcia camper Spanje

- Vanaf de camperplaats ben je met het openbaar vervoer zo in het centrum van Murcia!

San Javier

Gelegen aan de kust ligt de plaats San Javier, een kustplaats dat is gebouwd en gewijd aan de apostel San Francisco Javier. Het plaatsje ligt aan de Mar Menor een lagune dat gescheiden is van de Middellandse zee, waar prachtige stranden aan grenzen. Wanneer je de Mar Menor bezoekt kan het zijn dat je soms wordt verrast door wat er in de lucht te zien is. De basis van het kunstdemonstratieteam Patrulla Águila is namelijk gevestigd in San Javier. Met een team van zeven vliegtuigen maken zij de mooiste stuntvluchten en oefenen ze regelmatig boven de kust van Mar Menor. Een waar kunstwerk om te zien wanneer je op het strand ligt! 

Ben je nu benieuwd geworden naar de luchtvaart in de regio? Dan kan je gerust een bezoekje brengen aan het lokaal historisch museum. Hier vind je allerlei objecten van bijvoorbeeld de landbouw- en visserijtraditie, maar ook familiale en culturele aspecten van de regio en natuurlijk de ontwikkeling in de luchtvaart.

San Javier heeft één van de beste jazzfestivals in Spanje, dat ieder jaar in juli plaatsvindt. De hele maand vinden er verschillende concerten plaats waar grote namen uit de jazzmuziek optreden. Er is zelfs een buitenpodium aanwezig op een paar minuten afstand van de zee! Een heerlijke manier om van je zomeravonden te genieten als je deze regio bezoekt! 

In het centrum van San Javier vind je het Almansapark, dit is het grootste park van de gemeente met veel groene zones en waterfonteinen. In het park vind je ook de gemeentelijke bibliotheek en het gemeentelijk auditorium. Een wandeling door het park is daarom zeker de moeite waard. Van mei tot en met september is er zelfs veel muziek en theater geprogrammeerd in het auditorium, wat in die periode een groot openluchttheater is. 

Met je camper kun je overnachten op een ruime camperplaats in de buurt van een winkelcentrum. Er is hier geen service aanwezig, maar dit is zeker een goede uitvalsbasis om van de omgeving van San Javier te genieten en gratis te kunnen overnachten!

San Javier camper Spanje

- De gratis camperplaats in San Javier is een goede uitvalsbasis om San Javier te ontdekken! 

Ben je van plan om te overnachten bij de camperplaatsen uit dit artikel? Vergeet dan niet om jouw ervaring te delen door het schrijven van een review. Dit kun je doen via de Camperstop-App of via de CamperstopAdvisor bij de desbetreffende camperplaats! Je helpt daar duizenden andere Europese camperaars mee!

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids Europa 2024

Facile-en-Route Campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door o.a. Italië, incl. reis- & routetips!

ANWB camperboek Spanje

ANWB Camperboek Spanje

Reis gemakkelijk met je camper door heel Spanje!

Campergids Spanje

Campergids Spanje

Rijd gemakkelijk met je camper de mooiste routes door Spanje!

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Camperstops onderweg - Overwinteren in de zon

Een selectie camperplaatsen om te overwinteren in de Spaanse en Portugese zon!

Gerelateerde artikelen

No item found!

Stop 1. Liefrange

Liefrange is situated right on the banks of the Sûre, so you can take a nice dive into the forested lake early in the morning! You can also enjoy canoeing, sailing and diving on the lake, which is highly recommended for water sports enthusiasts! In the green surroundings of Liefrange you can also make lovely walks, so don't forget to bring your hiking boots for a brisk walk from the motorhome stopover.

Stay the night close to the lake at Camperhafen Leifreg.

Stop 2. Mersch

The historic city of Mersch is perfect for a lesser-known motorhome destination in Luxembourg where you can combine city and nature. In the centre you'll find various sights, including a medieval castle, which belongs to one of the seven castles of the 'Valley of the Seven Castles', where you'll -in fact- find seven castles. Mersch is the perfect starting point to drive the castle route that belongs to this valley by camper. Furthermore, you can hike perfectly in the surroundings of Mersch: in the green forest reserve Pëttenerbësch, but also at the Mamerleeën Caves.

You can stay overnight in Mersch with your motorhome at campsite Krounebierg.

Stop 3. Luxemburg city

Welcome to the UNESCO-listed city of Luxembourg! If you have often immersed yourself in nature at the start of this motorhome tour, this is the place for culture. Not only the city centre with its historical architecture is worth a visit, there is also plenty to see underground! This can be done at the Casemates, which used to be underground shelters. This may well be Luxembourg's landmark. The casemates of Bock and Pétrussedal can be visited. For walking in the surroundings of Luxembourg city, the areas mentioned earlier are recommended, because the landscape around Luxembourg city is a bit flatter than in the north. Fortunately, during your motorhome trip through Luxembourg you will come across plenty of places where this is possible!

Stay the night just outside Luxembourg at parking Glacis, where you are allowed to stay the night.

Luxemburg stad camper route
- The UNESCO-listed Luxembourg city. 
 

Stop 4. Dudelange

At the foot of Mont St-Jean you will find the hidden gem of the country: Dudelange. Especially the ruins of the castle are a major attraction here, and it always has been. In the Middle Ages this area was already known for the pagan rituals that were held here. Today, pilgrims still come here every year on the evening before the St. John's feast, on 23 July. Dudelange also has several museums that are worth visiting, including the impressive National Museum of Immigration and the Local Museum Dudelange. It doesn't matter that the city is not at the top of every list for a trip through Luxembourg, the unknown makes this city a good destination for your motorhome trip through Luxembourg!

Stay the night just outside Dudelange at Parking Gare-Usines.


Looking for more inspiration for your next trip? Check out the destination page of Luxembourg!

Image
Image

More inspiration