fbpx
Wohin mit dem Wohnmobil im Juni

Die besten Reisemobilziele in Europa im Juni!

Früchte wachsen, Blumen färben die Straßen und der längste Tag des Jahres bricht an: Der Juni ist der Monat, in dem in ganz Europa der Sommer Einzug hält. Mit großen Festen! In der Betuwe-Region in den Niederlanden zum Beispiel beginnt die jährliche Obsternte mit begleitenden Festlichkeiten, in Lissabon werden die Heiligen während der Festas dos Santos Populares geehrt und die Spanier feiern den Sommeranfang während der Mittsommernacht El Noche de San Juan! Kurzum: Wo auch immer Sie im Juni mit Ihrem Wohnmobil in Europa unterwegs sind, es ist überall etwas los!

vier pasen op deze camperplaatsen

Vier Pasen op deze camperplaatsen!

Het paasweekend is vaak het eerste weekend dat de camper weer uit de stalling komt. Met de frisse kleuren van het voorjaar en het groene gras is Pasen hét feest van de lente. Een mooie gelegenheid om er met de camper even tussenuit te gaan. Speciaal voor dit lange paasweekend hebben wij verschillende camperplaatsen op een rijtje gezet, mét speciale paasarrangementen!


Oproep: Ben jij nog camperplaatsen in Nederland en/of België tegengekomen, die het paasweekend compleet maken met leuke activiteiten en arrangementen? Je bent altijd welkom om deze door te geven aan onze redactie via Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Let op: dit betreft een artikel uit 2023. Het artikel voor 2024 lees je hier!

Roompot Beach Resort

Verplaats Pasen dit jaar naar het strand. Roompot Beach Resort zorgt ervoor dat je tijdens Pasen optimaal kunt genieten! Dit jaar organiseren zij voor jouw (klein)kinderen op eerste paasdag om 13:00 uur een grote paaseierenzoektocht. Als alle paaseieren gevonden zijn wordt de zoektocht afgesloten met een dansje en een prijsuitreiking! Voor de kinderen in de leeftijdscategorie 10-14 jaar én de echte creatievelingen is er ook de mogelijkheid om draadpaaseieren te maken. Ook op tweede paasdag biedt Roompot Beach Resort leuke activiteiten aan! Denk aan; estafettes, stoelendans en memory, en dat allemaal in het paasthema! Om je paasweekend helemaal compleet te maken is er de mogelijkheid om op 1e en/of 2e paasdag een uitgebreid paasontbijt te laten bezorgen bij jouw camper! En ’s avonds laat je je lekker in de watten leggen in het restaurant, want dan kun je genieten van een heerlijk aspergemenu. Je hoeft alleen maar aan te schuiven én te genieten. Lekker toch? Bon appétit!

Roompot Beach Resort

Vier Pasen met het animatieteam bij Roompot!

Camperplaats Oirschot

Tijdens Pasen kun je genieten van een heerlijk lang weekend vrij. Rijd daarom naar Camperplaats Oirschot en geniet op vrijdagavond al van een foodtruck die aanwezig is op de camperplaats. Er worden dan 5 verschillende soorten hamburgers voor je gebakken. Om het weekend nog feestelijker te maken komt er op zaterdag een frietwagen op de camperplaats staan die heerlijke verse friet en snacks bakt. En op eerste paasdag kun je genieten van een uitgebreid paasontbijt! Ben je na al het eten even toe aan wat beweging? Trek dan je wandelschoenen aan en wandel langs het water of stap op de fiets! In het dorp vindt namelijk het lentefestival plaats. Dit festival is gratis en staat in het teken van Weizenbier en gezellige muziek! Dus niets kan je nog tegenhouden om te gaan genieten op Camperplaats Oirschot!

camperplaats oirschot

Wandel langs het water om even lekker te ontspannen!

CamperCamping De Bentelose Esch

Laat de feestdagen stress dit weekend maar achterwegen, want bij CamperCamping De Bentelose Esch wordt alle zorg uit handen genomen! Met de verschillende arrangementen die zij aanbieden kun je op vrijdag genieten van een kopje koffie met een heerlijk paasgebakje. Op eerste paasdag staat er in de kantine een uitgebreid ontbijtpakket voor je klaar en kun je ’s avonds aanschuiven bij het paasdiner bij Bistro De Kolenbrander! Na het eten kun je gezamenlijk met alle gasten naar het paasparty terrein fietsen want daar wordt het paasvuur aangestoken. Neem je hier aan deel, dan krijg je per persoon 2 consumpties zodat je optimaal kunt genieten in de Rock ’n Old tent! Uiteraard wordt tweede paasdag ook op en top verzorgd voor de gasten. Je hebt dan de mogelijkheid om uitgebreid te brunchen in het plaatselijke café 2 kilometer verderop, dit is wel op eigen kosten en valt dus buiten het paasarrangement van CamperCamping De Bentelose Esch.

paasvuur de bentelose esch

Bewonder de traditie tijdens Pasen, het paasvuur wordt aangestoken!

Camping Roland

Vanaf Pasen starten de beregezellige activiteiten weer op Camping Roland. Een échte familiecamping, ideaal dus om hier met je gezin tijdens Pasen te verblijven. Ben je een sport- of spelliefhebber? Dan hoef jij je niet te vervelen! Zing, dans en laat je meeslepen door het enthousiaste animatieteam tijdens het paasweekend. Dit weekend staat geheel in het thema van Pasen! Een gezellig samenzijn, daar doet Camping Roland alles aan! En wat dacht je van een dikke knuffel dit weekend van de vrolijke beer Roland! Op eerste paasdag kunnen de (klein)kinderen in de ochtend paaseieren gaan zoeken. In de middag zal er een eierestafette van start gaan, haal alles uit de kast om deze activiteit te winnen! Om de sfeer te behouden zal de dag worden afgesloten met een minidisco bij de indoorspeeltuin. Zijn de (klein)kinderen 8 jaar of ouder, dan kunnen ze in de avond meedoen met het paaseier smokkelspel! Ook op tweede paasdag is er een vol programma, neem deel aan de paashazen speurtocht of ben je toch meer een knutselliefhebber? Maak dan de mooiste paashaas op het terrein! Terwijl de (klein)kinderen druk in de weer zijn met de paasactiviteiten, neem je lekker plaats op het panoramaterras en ontspan met het heerlijke uitzicht!

camping roland

- Zoek samen met de paashaas naar de paaseieren!

Camperpark 't Dommerholt

Pasen vier je bij Camperpark ’t Dommerholt! Maak jouw weekend compleet met verschillende activiteiten en heerlijke paasetentjes. Daarnaast is Borculo een geweldige plaats om te ontdekken, vaar mee met rondvaart ‘De Jappe’ en bekijk deze prachtige stad. Op eerste paasdag staat er een lekker en uitgebreid paasontbijtbuffet voor je klaar op het park. Na het paasontbijt trek je de wandelschoenen aan en loop je mee met de paaswandeling door de stad. Een beetje ontspanning kun je na deze dag wel gebruiken! Mits het mooi weer is wordt er in de avond een kampvuur op het park gemaakt, waar je nog is éxtra kan genieten van het paasweekend! Op tweede paasdag geniet je van een kopje koffie of thee met een heerlijk vruchtenschuitje. Wil je het weekend toch nóg wat feestelijker maken? Het gehele weekend kun je een fles Achterhoekse wijn en/of een Borculo’s bierpakketje bestellen!

kampvuur 't dommerholt

Ontspan in de avond lekker bij het kampvuur!

Ben je nog op zoek naar een camperplaats tijdens het paasweekend? Maak dan gebruik van de Camperstop-App. Zo vind je altijd een geschikte camperplaats die voldoet aan jouw wensen voor het paasweekend!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

camperstops - onderweg overnachten aan het water

Camperstops Onderweg - overnachten aan het water

In deze gids vind je de mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk.

Camper reisdagboek

Camper reisdagboek

Schrijf al je herinneringen in het camper reisdagboek.

comfortabel op reis

Camperstops Onderweg - comfortabel op reis

Deze gids is de perfecte reisgenoot wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

Gerelateerde artikelen

Feiern Sie den Beginn der Obsternte in der Betuwe

Die Betuwe wird auch als der Obstgarten der Niederlande bezeichnet, und wir verstehen, warum! Mit einer Vielzahl von Obstgärten ist diese Region das Zentrum des niederländischen Obstanbaus. Und das können Sie auch selbst erleben! Im Juni finden mehrere Feste statt, um den Beginn der Obsternte wieder zu feiern. Am Samstag, den 8. und Sonntag, den 9. Juni können Sie zum Beispiel die Betuwe-Gartenroute befahren. Hier werden besondere Gärten und Obstplantagen für die Öffentlichkeit zugänglich gemacht, zwei davon in Tiel. Schlendern Sie durch die schöne Landschaft, lassen Sie sich von den Düften und Farben verzaubern und genießen Sie einen wunderschönen Teil der Niederlande.

Sind Sie gerne mit dem Fahrrad unterwegs? Am Samstag, den 29. Juni, findet die Gejo Betuwse Toertocht statt! Über malerische Deiche und Polderstraßen radeln Sie durch die schöne Landschaft, wobei Sie auch Kirschplantagen durchqueren. Die Tour beginnt in Tiel und führt über eine Strecke von 50, 80 oder 120 Kilometern zurück nach Tiel. Ein einzigartiges Erlebnis, um die schöne Betuwe zu entdecken! Wenn Sie lieber wandern, sind die Möglichkeiten ebenfalls endlos! Wandern Sie zum Beispiel auf einem der Klompenpaden: eine Kombination aus historischen Wegen, unbefestigten Straßen und Ackerland. Der Heinsepad, der Batouwepad und der Lauwsepad sind sehr zu empfehlen. Ziehen Sie auf jeden Fall festes Schuhwerk an!

In der Betuwe kann man an verschiedenen Stellen übernachten, zum Beispiel auf dem Parking Waalkade in Tiel, im Jachthaven de Helling in Culemborg oder in Huissen.

Obsternte Betuwe

- Verpassen Sie nicht, im Juni nach Betuwe zu reisen und die Aktivitäten rund um die Obsternte zu genießen!

Ehrung der Heiligen bei den Festas dos Santos Populares in Lissabon

Die Feste der Volksheiligen, wie die Festas dos Santos Populares genannt werden, finden in ganz Portugal statt, aber das größte wird in Lissabon veranstaltet. Diese Festas de Lisboa haben eine lange Geschichte, in der der Heilige Antonius gefeiert wird. Obwohl die Feierlichkeiten den ganzen Juni über andauern, ist der wichtigste Tag der 13. Juni, der Todestag des Heiligen Antonius. Am Abend des 12. Juni findet auf der Avenida da Liberdade die Parade der Marchas Populares statt, bei der verschiedene Gruppen aus allen Stadtvierteln unter einem bestimmten Motto durch die Straßen tanzen. Dazu gibt es traditionelle Musik, Essen und Trinken und natürlich jede Menge Tanz! Im gemütlichen Alfama-Viertel treten verschiedene Pimba-Bands auf, und Sie können die traditionelle Kohlsuppe Caldo Verde, gegrillte Sardinen sowie portugiesische Biere und Weine genießen. Auch in den Vierteln Bica, Bairro Alto, Castelo und Mouraria sind die Straßen mit Fahnen geschmückt und die Alfacinhas, die Einwohner Lissabons, feiern. Übernachten Sie auf dem Lisboa Camping

Obwohl es Ihnen in Lissabon nicht an Bewegung mangeln wird - die Stadt ist auf sieben Hügeln erbaut - eignet sich die Gegend perfekt für schöne Spaziergänge und Radtouren. Sie können auf markierten Wegen durch Eukalyptuswälder und Weinberge oder entlang der Küste radeln. Ein Muss für Radfahrer ist die Ecopista über den alten Bahndamm von Évora nach Herdade da Sempre Nova, eine grüne Route in der Region Alentejo, südlich von Lissabon. Der Wanderweg Água da Prata führt Sie entlang eines Teils des Aquädukts von Évora und lässt Sie in die Geschichte der Region eintauchen. Ein einzigartiges Erlebnis, dieses schöne Land zu Fuß zu entdecken! In dieser Gegend können Sie Ihr Wohnmobil in Évora auf den nahe gelegenen Wohnmobilstellplätze Fita Preta oder Azeite Amor é Cego abstellen.

Água da Prata Evora

- Auf dem Água da Prata-Wanderweg kommst du am Aquädukt von Évora vorbei!

Starten Sie den Sommer während El Noche de San Juan in Spanien

In der Nacht vom 23. auf den 24. Juni wird in ganz Spanien gefeiert! Denn dann wird der Beginn des Sommers - und damit das Glück des Lebens - gefeiert. Bei El Noche de San Juan geht es um Gesundheit, Freunde und Familie, ein Fest der Jahreszeiten und der Kraft der Sonne, bei dem Feuer und Wasser im Mittelpunkt stehen. An den Stränden Spaniens werden abends Lagerfeuer (hogueras) angezündet, und Familien und Freunde kommen zusammen, um bei Wein und lokalen Spezialitäten auf den Beginn des Sommers anzustoßen. Traditionell werden Möbel, Schulbücher und volle Schulhefte ins Feuer geworfen, um die Reinigung zu symbolisieren. Nachdem sie mehrmals über das Feuer gesprungen sind und drei Wünsche geäußert haben, laufen die Spanier Arm in Arm rückwärts ins Meer, um erfrischt ins neue Jahr zu gehen. Kurzum: ein traditionelles Fest, das man einmal erlebt haben muss! 

Die großen Städte Spaniens haben alle ihre eigenen Traditionen. In Málaga zum Beispiel wird die Musik etwas lauter gedreht und Böller und Feuerwerk sorgen für einen knalligen Start in den Sommer. Am Strand von Málaga können Sie auf den Wohnmobilstellplätze Area Malaga Beach oder Peñon del Cuervo übernachten. In Katalonien endet die festliche Nacht mit dem Kuchen Coca de Sant Juan und einem Glas Cava. Parken Sie Ihr Wohnmobil in Blanes oder bei Autocaravanning Palamós in Palamós. Am Strand von Alicante können Sie in Playa de Saladares übernachten, von wo aus Sie leicht die Feste und Traditionen der Region Valencia besuchen können!

Autocaravanning Palamós camper

- Vergessen Sie nicht, die Aussicht zu genießen, die Sie zum Beispiel in Palamós haben!

Führt Ihre Reisemobilreise in die Niederlande, nach Portugal oder Spanien? Dann laden Sie die Camperstop-App herunter, bevor Sie losfahren, und finden Sie während Ihrer Reisemobilreise ganz einfach Wohnmobilstellplätze in der Nähe! Laden Sie die Camperstop-App auf iOS oder Android und testen Sie die App 7 Tage lang kostenlos!

Camperstop-App
Image
Image

Orte

Verwandte artikel